Re-align.. Meer dan een methode

Re-align.. 

Meer dan een methode

Hoe voel jij je nu?

Soms zou het heerlijk zijn om je ‘denkmodus’ even uit te schakelen. Weg van het moeten, druk zijn of je zorgen maken. Aan de andere kant kun je er ook mee leren omgaan op een manier die voor jou werkt. Dat je jezelf kunt herpakken in het moment. Terug naar voelen, accepteren, loslaten en je lijf ervaren. Luisteren naar wat jou lichaam je vertelt.

Evolve – Connect – Resonate

Re-align werkt met meerdere tools uit verschillende disciplines. Ik ben ervan overtuigd dat deze elkaar versterken. Je lichaam en mind zijn verbonden en hebben elkaar nodig. Van sommige heb je vast vaker gehoord en andere zijn misschien nieuw. Tijd om te ontdekken dus! Wat voor jou werkt en hoe je de balans vindt tussen je emotionele, fysieke, cognitieve en spirituele ‘ik’ als geheel.

Hoe werkt re-align?

1. Je gaat op zoek naar jouw ‘threat bucket’. Je leert herkennen wat jou een gestresst gevoel geeft. Je herkent de triggers

Met je zenuwstelsel neem je alle prikkels en input waar. Dit zijn alle prikkels van buitenaf en wat je waarneemt met je zintuigen. In veel gevallen zijn het onbewuste dingen die een stressreactie uitlokken!

Je hersens verwerken die input en vormen een ‘mening’ over de prikkels. Onbewust bepalen je hersens dat het ze in de ‘threat bucket’ of ergens anders horen.

v

Jouw reactie hierop (output) kan heel uiteenlopend zijn. Bewust, onbewust of iets er tussenin. Denk aan: stressklachten (onbewust), gedachten (bewust/onbewust) of een fysieke handeling, zoals je laptop dichtdoen (bewust).

2. Je gaat jouw ‘threat bucket’ leegmaken! De focus ligt nu op de verwerking en jouw zenuwstelsel. Hierdoor verandert jouw output vanzelf.

Jouw zenuwstelsel verwerkt alle input (threats) op een andere manier. In de verwerking gaan we focussen op voelen. Op de connectie met jouw lichaam.

Door je bewust te worden van je ‘oude reactie’, leer je er mee omgaan. Je emotionele stressreactie wordt losgekoppeld van de lichamelijke reactie.

Wie is Katja van

re-align?

Mijn interesse voor persoonlijke ontwikkeling gaat waaaay back. Maar ik benaderde het heel lang vanuit mijn hoofd en mindset. Inmiddels weet ik dat er echt manieren zijn om een emotionele, fysieke, cognitieve en spirituele balans te vinden. 

Ik werkte altijd veel en hard, was altijd druk. Dat stond voor mij gelijk aan succes. Ik geloofde de labels die anderen op mij plakten. Lange tijd onderschatte ik mijzelf daarom. Ik was losgekoppeld van mijn lichaam en had maar weinig emotie. Ik voelde eigenlijk niks.  

In 2018 verhuisde ik naar Nederland. Ik bleef mezelf pushen en had hoge verwachtingen van mezelf. Tot ik in een burn-out belandde. Ik kon alleen maar huilen en op de bank liggen. Dat was een duidelijk signaal van mijn lichaam en zenuwstelsel. Het kon toch ook anders?

Sommigen doen dagelijks yoga, anderen nemen een business coach. Ik verdiep me sindsdien meer in neurologie, ademhaling, beweging en lichaamswerk. De mix maakt re-align uniek: een (neuro)wetenschappelijke benadering en een spirituele beleving. De effecten ervan merk je in je persoonlijke leven en in je werk.

Al mijn inzichten, zowel wetenschappelijk onderbouwd als persoonlijk ervaren, heb ik in mijn methode voor re-align verwerkt. Met re-align wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om (weer) in verbinding te komen met hun lichaam. Ze hun body intelligence te laten voelen en zo zelfs de subtielste signalen van het lichaam te herkennen en begrijpen.

Certificaten en opleidingen

{
Healthy, genuinely loving, laughing, learning, ALWAYS.
ALL WAYS.

Hoe de re-align methode mij persoonlijk hielp

De diagnosen die ik door de jaren heen kreeg van officiële dokters, zijn niet mals. Maar het feit dat ik nu (bijna) klachtenvrij mijn leven leid, is natuurlijk nog véél specialer.

 

Astma

Ik ben er vanaf

Chronische hyperventilatie

Ik ben er vanaf

Auto-immuunziekte (schildklier, Graves)

Twee jaar symptomen- en klachtenvrij

De specialist endocrinoloog wilde dat ik mijn hele leven hormoonpillen slikte en mijn schildklier liet verwijderen. Niet mijn pad!

Eczeem

Ik ben er vanaf

Burn-out

Hersteld en héél veel nieuwe kennis over mijzelf rijker

ADHD

Klachtenvrij door zenuwstelseltraining en oogoefeningen!

Jammer dat er zo snel pilletjes worden voorgeschreven, terwijl er andere manieren zijn.

Als ik te veel werk of te lang doorga, mijn grenzen niet bewaak, niet naar mijn lichaam luister of te veel in mijn hoofd zit, geeft mijn lichaam genoeg signalen af als waarschuwing. Door hiernaar te luisteren, weet ik wanneer het tijd is voor verandering.

Als je voor re-align kiest, dan kies je voor méér dan een methode.

Wat kan re-align voor jou doen?

1-op-1
voor bedrijven